Comment

Aivo Roos: "Vilsandi Võtukale oleksin valmis järgi sukelduma"

Aivo Roos on Saaremaal tuntud kalamees - muhe ja asjalik. Teab, kuidas kalaõnne oskustega forsseerida. Ajasime Aivoga pisut landijutte ning küsisime tagasisidet ka oma toodetele. 
"Väärt lant on vastupidav ja vastutuult hästi lendav", oskab Aivo õige püügiriista omadused kiirelt ritta laduda. "Lisaks võiks lant muidugi ka silmale ilus vaadata olla." 

Algajale kalamehele soovitab Aivo püsivust ja järjekindlust ning rõhutab, et kallis püügivarustus pole üldse oluline. Lisaks soovitab ta igal võimalusel end kogenumate püüdjate seltskonda sättida ja kõik tarkused endasse ahmida.
"Kindlasti tuleks selgeks teha alammöödud ja keeluajad. Eks need asjad ole kalade kaitseks paika seatud ja tubli kalamees püüab ikka nii, et jääks tulevikukski miskit tömmata." 

Uurime Aivolt, kuidas talle meie landid istuvad. 
"Käsitöö on käsitöö! Lisaks veel omakandi meeste looming. Oma lilla-rohelisele Vilsandi Võtukale oleksin valmis järgi sukelduma. 
Võtukaga meenub üks umbes poole aasta tagune püük Lääne-Saare rannikul - ideaalsed sopid haugile. Vahelduseks oma tavapärastele püügivahenditele otsustasin katsetada Mullutu Murdjat. Paar viset ja haug naksas landi tamiili küljest lahti. Õnneks on see lant ujuv ja sain ta tagasi. Loopisin veel aga siis haug ainult mängis landiga. Kuna olin tol hetkel Vilsandile lähemal kui Mullutule mötlesin, et prooviks Võtukat. Esimene vise ja umbes 2 kg purakas kaldal! Oli hea päev."

Aivo mainib, et tema kalameestest sõpruskonnas on Estlandi landid kõigil kohvris olemas. Üks sõbranna kasutab Murdjat lausa kaelaehte ripatsina.
"Eks ilus asi sobi mitmeks puhuks", muheleb Aivo. 

Mullutu Murdja
kohta oskab ta veel mainida, et sellega saab purakaid ahvenaid. Tema enda rekord on 1,12kg.

Lõpetuseks kinnitab Aivo, et kui käes on kalapäev võib naine küll kiirelt endast välja minna aga ega sellepärast püüdmata jää!

Meil ei jää üle muud kui muheledes noogutada. Soovime Aivole head püügiõnne ning lubame kalavetel peatselt kohtuda. Sellelt mehelt on nii mõndagi õppida.  

Aivo lemmiklandi kohta leiad rohkem infot siit.

Tahad tasuta Estlandi lanti?
Püüa meie tootega uhke saak, võta ühendust (estlant@estlant.ee), räägi oma püügilugu ja tõesta, et püüdsid tõelise puraka (kindlasti tee püügist ka pilti). Preemiaks nimetame sind Estlandi püügimeistriks ja postitame su püügiloo oma kodulehele. Lisaks täname sind enda tootega, et saaksid uusi rekordeid purustada!

Add a comment

Email again: